Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În Harghita a crescut rata de promovare a examenului de Bacalaureat față de anul trecut. Rezultate după contestații

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 57,54 %, cu 4,56% mai mult decât în anul trecut când procentul de promovabilitate a fost de 52,98% .

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 63,09 %, iar pentru promoțiile anterioare de 29,32 % .

Astfel, din totalul celor 2415 de candidați prezenți, au promovat 1336 de candidați: 1224 candidați aparțin promoției 2020 (comparativ cu 1130 de candidați reușiți în promoția anului trecut), iar 112 provin din promoțiile anterioare.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Mulțumesc tuturor colegilor profesori, directori și inspectori pentru implicare și pentru modul în care au aplicat procedurile și au respectat metodologia privind desfășurarea examenului de Bacalaureat. Mulțumesc conducerii Ministerului Educației și Cercetării, conducerii DSP Harghita, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și autorităților publice locale  pentru sprijinul acordat în derularea activităților specifice, inclusiv în asigurarea resurselor umane, dar și materiale pentru desfășurarea în siguranță și protejarea sănătății întregului personal și al elevilor, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Cristinel Glodeanu, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat.

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 3 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă- în cazul județului nostru limba și literatura maghiară) este programată joi, 9 iulie. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Vom reveni cu informații suplimentare privind aceste probe în fiecare zi de desfășurare și cu comunicatul final, după soluționarea contestațiilor din etapa specială.

Inspectoratul Școlar Județean Harghita solicită ca orice disfuncționalitate să fie sesizată la linia TELVERDE 0800 816 266 a ISJ Harghita care funcționează în permanență.

De asemenea și Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.