Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 4 cazuri de persoane infectate cu COVID-19

Buletin informativ Harghita, 08 aprilie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

La nivelul județului Harghitasituația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândiriiCoronavirus, COVID-19, la data de 08 aprilie 2020, ora 13.00:

–        258 persoane aflate în carantină instituționalizată,

–        40 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,

–        1118 persoane aflate în autoizolare la domiciliu,

–        2948 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval,

 

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 4 cazuri de persoane infectate cu COVID-19:

3 persoane sunt internate la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

A treia persoană confirmată cu COVID-19 este un contact direct al primei persoane.

– 1 persoană este decedată, testată la COVID-19 după constatarea decesului și confirmată pozitiv în data de 04 aprilie 2020.

Ancheta epidemiologică este în derulare, fiind dispusă măsura izolării la domiciliu suplimentar a încă 7 persoane.

 

Capacitatea zilnică de testare la COVID-19 în județul Harghita este de 120 teste/zi, din care 60 de teste la Direcția de Sănătate Publică Harghita și 60 la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Până în prezent, la nivelul județului au fost efectuate un număr de 140 de teste, cu respectarea procedurilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, la solicitarea medicilor abilitați.

 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

În intervalul 06 – 08.04.2020, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a desfășurat acțiuni de verificare, concentrate în municipiul Miercurea Ciuc și în localitățile învecinate.

Astfel, pe linei economică au fost efectuate verificări la 15 unități economice, care au vizat verificarea prețurilor practicate, în scopul prevenirii creșterii nejustificate a acestora. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80.500 lei.

Au fost realizate confiscări în valoare de cca. 1.200 lei, constând în produse și sume nejustificate deținute de agenții economici.

În data de 07.04.2020, în zona Bazinului Ciuc, într-un interval de numai două ore, au fost verificate 178 de persoane, cu privire la respectarea obligațiilor prevăzute de ordonanțele militare. Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 25.410 lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație.

– În data de 07.04.2020 efectivele IPJ Harghita si cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni ) au efectuat verificări la 1373 persoane izolate la domiciliu.

– În cursul zilei de 07.04.2020au fost aplicate în celelalte zone ale județuluiHarghita, 89 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație în valoare totala de  137.410 lei.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a 4 coloane (14 auto/40 persoane.)

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, a efectuat următoarele misiuni:

– misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 11 localităţi;

– măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale;

– acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 61 persoane aflate în autoizolare;

– paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului;

– misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare;

 

Situația sancțiunilor contravenționale aplicate în perioada 07 – 08.04.2020 interval orar 08.00 – 08.00.

Au fost aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei, după cum urmează:

– 1 amendă în valoare de 2.000 și 8 avertismente, din care 4  avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc, o amendă și 4 avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni.

Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

 

Măsuri dispuse de către C.J.S.U. Harghita:

Se solicită tuturor instituțiilor publice și tuturor Primarilor, în calitate de Președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, punerea în aplicare Ordonanțelor militare nr. 3, 4, 5 și 7/2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 și identificarea de spații noi de carantinare.

 

Precizăm că informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

 

 

„Stați acasă și aplicați măsurile de protecție adecvate!

Suntem siguri că vă pasă de sănătatea voastră și a semenilor voștri!

Să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru!”

 

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI NUMAI DIN SURSE SIGURE ȘI SĂ

RESPECTAŢI TOATE RECOMANDĂRILE AUTORITĂŢILOR!

 

 

Biroul de presă

Instituția Prefectului Județul Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *