Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În mod simbolic se pot înfia clopote și geamuri pictate

Biserica armeano-catolică cu stil baroc „Nașterea Maicii Domnului” din Gheorgheni este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Gheorgheni, monument care ca multe alte monumente din România nu a beneficiat de fondurile necesare intreținerii in condiții decente.

Acum, comunitatea bisericii armene vrea să automatizeze clopotele și ferestrele bisericii armene din Gheorgheni. Pentru acest fapt, preotul paroh Gál Hunor, a făcut un apel catre toți cei care au origini armenești sau fac parte din comunitatea respectivă și au posibilitatea să ”înfieze” simbolic câte un clopot sau o ferestră pictată .

„Patru clopote există în turla bisericii armenești din Gheorgheni, rstaurarea, automatizarea acestora, ajunge undeva la 15.000 lei. Dacă de exemplu patru familii ar împărții această cheltuială, atunci pe lângă cei care au donat aceste clopote, numele acestor familii vor fi scrise în Domus Historia al bisericii.” – A declarat preotul paroh Gál Hunor.

Cei interesați sunt așteptați la parohia armeano-catolică din Gheorgheni

313_1272999081_ormeny-templom-gyergyo-12
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.