Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII DE-A LUNGUL ÎNTREGULUI AN ŞI ÎN ZILELE DE CRĂCIUN

În perioada de Crăciun poliţiştii harghiteni au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă

Astfel, pe parcursul acestor zile, în judeţul Harghita nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice ori din care să rezulte pierderi de vieţi omeneşti, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului

În perioada 24 – 27 decembrie 2015 poliţiştii au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, context în care măsurile adoptate de Poliţia Română şi implicit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, prin efortul tuturor poliţiştilor, şi-au atins scopul – în acest interval de timp în judeţul Harghita nefiind înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

Pe parcursul acestor zile poliţiştii au fost prezenţi în toate zonele aglomerate şi au intervenit la toate solicitările cetăţenilor, asigurând măsurile de ordine, siguranţă şi fluenţă a traficului rutier la manifestările publice prilejuite de Sărbătoarea Crăciunului.

În cadrul acţiunilor executate poliţiştii harghiteni au ridicat în vederea confiscării încă 26 de Pomi de Crăciun şi au efectuat multiple activităţi de cercetare şi investigaţie în vederea soluţionării unor sesizări ale cetăţenilor, de furt, distrugere, şantaj şi loviri sau alte violenţe, în diferite localităţi ale judeţului.

Tot ca urmare a unor activităţi specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat pe raza municipiului Gheorgheni o minoră de 14 ani, dispărută de la domiciliu din comuna Joseni, fata fiind încredinţată părinţilor nevătămată.

Un alt caz relevant, care atrage atenţia cu privire la grija ce se cuvine s-o avem pentru bunurile proprii, este furtul unui autoturism, ai cărui autori sunt căutaţi de poliţişti, faptă comisă în noaptea de Crăciun pe raza oraşului Cristuru Secuiesc, ulterior autoturismul fiind găsit abandonat pe un drum de câmp, la circa 200 de metri de locul în care proprietarul îl lăsase descuiat, având cheile în torpedou, costul reparaţiilor necesare fiind de circa 9.000 de lei.

În ceea ce priveşte faptele comise cu violenţă, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor unui scandal produs într-un local public din comuna Frumoasa în care au fost implicate peste 25 de persoane din două grupuri, unul format din localnici şi unul din tineri de pe Valea Ghimeşului, în urma căruia 8 persoane cu vârsta cuprinsă între 21 şi 34 de ani au necesitat îngrijiri medicale, fără să fie necesară internarea lor, situaţie în care încadrarea juridică a faptei este de încăierare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ca şi anul trecut, dar mai puţine decât atunci, cele mai multe evenimente au fost înregistrate în domeniul rutier.

Este vorba despre 4 accidente rutiere, unul cauzat de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers din care a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto la Corund, un altul cu pagube materiale provocat de o căruţaşă pe D.N. 13A în apropiere de Miercurea-Ciuc, unul tot cu pagube provocat de un conducător auto cu 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat care s-a izbit de un cap de pod la Odorheiu Secuiesc şi unul cu 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat care a lovit şi avariat 5 autoturisme la Miercurea-Ciuc.

Tot în traficul rutier poliţiştii au depistat încă doi conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului, unul cu 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat la Odorheiu Secuiesc şi unul cu 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat la Miercurea-Ciuc, în toate aceste cazuri fiind întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor menţionate pentru care, la finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluţii legale prin Parchetele de pe lângă Judecătoriile competente.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente nedorite, ce pot afecta liniştea cetăţenilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.