Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În timp ce copiii din Livezi sunt dați uitării, președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, era la Budapesta și se bucura de dărâmarea crucilor de la Valea Uzului

Mai multe familii din localitatea Livezi din județul Harghita au protestat la începutul săptămânii trecute, nemulţumite că microbuzul Primăriei din comuna Mihăileni nu a mai ajuns de o săptămână în sat.

Potrivit Informației Harghitei, a fost vorba despre 15 copii care locuiesc în zona Chiod a satului Livezi, aflată la marginea localităţii.

Noi am prezentat situația acestei comunități în comparație cu altă comunitate pe care conducerea județului o favorizează și ne așteptam ca autoritățile să facă ceva, dar din păcate…

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a confirmat pentru Informația Harghitei că a fost sesizată de un grup de părinţi din satul Livezi, comuna Mihăileni, „asupra faptului că microbuzul şcolar nu mai transportă copiii din satul Livezi până la unitatea şcolară la care aceştia învaţă, cu toate că drumul a fost curăţat de aproximativ o săptămână, potrivit celor care ne-au sesizat”.

Având în vedere problemele semnalate, Instituţia Prefectului a solicitat autorităţilor locale din comuna Mihăileni transmiterea, cu celeritate, a unui punct de vedere cu privire la aspectele semnalate de părinţi, dar şi să precizeze soluţiile identificate pentru rezolvarea celor semnalate de aceştia. Menţionăm faptul că, ţinând cont de condiţiile de temperaturi scăzute înregistrate în această perioadă, este necesar să asigurăm condiţii în aşa fel încât elevii să ajungă în siguranţă şi sănătoşi la şcolile la care învaţă”, a precizat Instituţia Prefectului – judeţul Harghita.

Primăria comunei Mihăileni a menționat că satul Livezi fiind într-o zonă montană, trebuie ţinut cont de faptul că microbuzul şcolar nu este adaptat (prin construcţie) pentru deplasări în astfel de zone şi în condiţiile meteo nefavorabile, nu se poate asuma răspunderea pentru efectuarea transportului copiilor din aceste zone tocmai pentru a nu pune în pericol sănătatea şi siguranţa elevilor.
Potrivit celor transmise de primăriei, o soluţionare durabilă ar fi achiziţionarea unui mijloc de transport montan.

Ca o paralelă, în timp ce acești copii din Livezi sunt dați uitării, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, era la Budapesta și se bucura cu o bere de decizia de dărâmare a crucilor de la Valea Uzului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.