Pierderi materiale evaluate la aproximativ 300.000 lei în urma incendiului de la Joseni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

incendiuMiercuri, 14 iunie 2017, la ora 1529, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la hala unui atelier auto din localitatea Joseni.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje (8 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ulterior fiind solicitate în sprijin forțe din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița (un ofițer și 3 subofițeri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă) și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Joseni, Suseni, Ciumani, Lăzarea și Ditrău (38 pompieri civili cu 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă).

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat hala atelierului, din lemn cu acoperiș de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 450 mp. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, 10 cetățeni și 15 salariați, acesta fiind lichidat la ora 1735. Pentru coordonarea intervenției, la locul incendiului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, șeful Centrului Operațional, mr. Mireanu Iustin preluând conducerea intervenției.

În urma incendiului a ars hala atelierului, în întregime, precum și toate utilajele din interiorul acesteia: un excavator, o centrală termică pe lemne, 4 generatoare electrice, 2 betoniere, o placă vibratoare electrică, o placă vibratoare pe benzină, 6 motoare electrice, 2 aparate de sudură, un picamer mare electric și unul pe benzină.

Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric produs de motorul electric al unui utilaj sau aparat tehnologic lăsat sub tensiune.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 300.000 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy