Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Incendiu la o casă de locuit, în Odorheiu-Secuiesc

În data de 13.02.2017, la ora 1509, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit în municipiul Odorheiu-Secuiesc, strada Sântimbru. La faţa locului s-au deplasat patru echipaje (un ofițer și 15 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o autospecială complexă de primă intervenție.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la primul nivel și la acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu pericol de propagare la parter și clădirile învecinate. S-au luat măsuri pentru protecția casei de locuit, precum și pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 1750.

Alimentarea autospecialelor s-a realizat direct din hidranții stradali. În urma incendiului au ars: circa 150 mp din acoperișul construcției, confecționat din lemn și acoperit cu șindrilă bituminoasă, tavanul din plăci OSB, cu vată minerală și gipscarton, pereții laterali, o imprimantă, două saltele, două paturi, un televizor, un cuptor cu microunde, obiecte de îmbrăcăminte, trei mese și două fotolii; s-au degradat: mobilier de bucătărie, pereții despărțitori, mobila de pe hol, parchetul din interiorul locuinței, faianța de pe pereții interiori ai bucătăriei, îmbrăcăminte.

La magazia învecinată au ars circa 2 mp din acoperișul din lemn, cu învelitoare din țiglă. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.