Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Incendiu stins de Sfântul Gherasim în casa unei mame cu patru copii din Săcele

Câtă putere au sfinții lui Dumnezeu și cu câtă grijă ocrotesc ei pe cei care îi cintesc din suflet!

O minune făcută de Sfântul Gherasim din Kefalonia s-a petrecut recent în localitatea Săcele, din județul Brașov. O mamă credincioasă care are evlavie deosebită la Sfântul Gherasim ne relatează cum a scăpat de un mare necaz datorită ajutorului divin.

Anamaria este mamă a patru copiii, iar cel mai mic din familia sa are aproximativ trei luni. În seara zilei de 18 spre 19 mai 2020, ar fi putut să trăiască o tragedie, dar Sfântul Gherasim nu a permis. Femeia, ca orice creștin credincios, și-a făcut rugăciunea de seară și Canonul primit de la duhovnic însă, fiind obosită a uitat lumânarea aprinsă pe masă și a adormit…

Am adormit-o pe Nicoleta, cea de-a patra minune din familia noastră, în vârstă de aproximativ 3 luni. După ce am adormit prunca, în cameră au sosit Ioana și Vasile, făcându-și loc lângă mine, în pat. Teodor a rămas în camera cealaltă, cu tati. Dorind să-mi fac Canonul, am aprins o lumânare de ceară curată, de la candela din bucătărie. Am pus lumânarea în sfeșnic și am citit rugăciunile până în jurul orei, 1:30. Am adormit. La un moment dat, cea mică a început să se miște. M-am trezit. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Era o ceață… Am deschis ușa, apoi am aprins becul. Nu vedeam nimic. Nu era niciun foc. Mă întrebam, de unde este fumul…  Am deschis geamul la baie, între timp, m-am spălat pe față. Uitându-mă în oglindă, văd, sub nări, negru de fum. M-am uitat la ceas, era ora 3.00 AM. M-am uitat la copii, i-am văzut că respiră. Aruncându-mi ochii pe colțul mesei, văd negru, portofelul meu era ars, și tot ceea ce era pe colțul de masă respectiv.

Iconița Sfântului Gherasim împreună cu celelalte iconițe avute în portofel au fost atinse de foc superficial, doar pe margini. Chipurile Sfinților dar și o bucățică de vată atinsă de Sfinte Moaște au rămas intacte, povestește Anamaria.

Deschid portofelul și văd banii arși, doar pe un colt, dar m-am bucurat, ca partea din față, era foarte puțin atinsă. Unul din carduri și permisul de conducere erau un pic atinse. Fiind mai atentă, scot dintr-un compartiment, al portofelului, Iconița Sfântului Gherasim Kefalonitul, care era în spatele actelor. Atunci am înțeles că Sfântul Gherasim a fost cel care a stins focul. Am început să mă gândesc la ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Eram îngrozită. M-am liniștit, în momentul în care, am început să citesc Paraclisul Sfântului Gherasim.

Vreau să vă mai spun că absolut toate icoanele din portofel au ars pe margine și vata, atinsă de Sfinte Moaște a rămas neatinsă de foc.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *