Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Începând de vineri, doar maşinile înmatriculate în Ungaria vor putea alimenta la preţ redus

Începând de vineri, 27 mai, doar maşinile cu numere de Ungaria vor putea alimenta la benzinăriile din această ţară cu combustibil la preţ redus.

Anunţul privind limitarea beneficiarilor de preţ plafonat la combustibili în benzinăriile din Ungaria a fost făcut joi, 26 mai, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, Gergely Gulyás, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta, potrivit MTI.

În Ungaria se poate alimenta cel mai ieftin în toată Europa, ceea ce a dus la un turism al carburanţilor, în special zona de frontieră, care ameninţă deja aprovizionarea. Se face abuz de faptul că Ungaria poate menţine un preţ de 480 de forinţi (1,24 euro), în timp ce în Europa preţurile variază între 700 şi 900 de forinţi (1,81-2,33 euro)”, a explicat Gergely Gulyás, potrivit sursei citate.

Astfel, începând de astăzi, doar maşinile înmatriculate în Ungaria vor putea alimenta în Ungaria la preţul de 480 de forinţi, în timp ce străinii vor alimenta la preţul pieţei.

În Ungaria, zilele trecute,  a fost instituită starea de urgenţă, pe fondul conflictului din Ucraina. Viktor Orbán a anunţat că Guvernul va impune o taxă pe profitul băncilor, firmelor de asigurare, marilor lanţuri de magazine, companiilor din domeniul energiei, operatorilor aerieni, companiilor de telecomunicaţii. Banii vor fi folosiţi în două fonduri, unul pentru „rezistenţă” în contexul creşterii preţurilor la alimente şi energie pe piaţa europeană şi unul de apărare.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.