Îngrijorări la început de an școlar – Școala Gimnazială Săcel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începutul anului școlar înseamnă bucurie, emoție și flori. Așa a fost și la Școala Gimnazială Săcel.

( sursa foto: http://ngmarket.ro/seva/scsacelhr/)

Școala Gimnazială Săcel este o unitate de învățământ cu personalitate juridică care  area mai multr structuri arondate, precum Şcoala Gimnazială „Augusztinovics Pal” Șoimuşu Mic, Școala Primară Șoimuşu Mare și Școala Primară Vidacut.

Pot spune că am început cu bine. Avem școlile igienizate. Ne-am străduit să fie bine.”, ne-a spus doamna director Ibolya Danka.

Totuși, îngrijorări sunt, iar achitarea facturilor la utilităţi pare a fi una dintre cele mai arzătoare probleme.

„Sunt îngrijorată că într-un singur sat, la Șoimuşu Mic, avem centrală pe gaz. În celelalte trei sate, încălzirea este pe lemne. Este o nesiguranță cu plata gazului. Nu sunt bani. Deocamdată nu este sigur nici sprijinul de la primărie (…) Sunt de 13 ani director, însă așa greu parcă nu a fost niciodată.”, a spus doamna Ibolya Danka, director al Școlii Gimnaziale Săcel.

În ceea ce privește aprovizionarea cu lemne,  doar două școli sunt asigurate. Este vorba despre școlile de la Șoimușu Mare și Vidacut. Pentru cea de la Săcel, deocamdată sunt doar promisiuni, a precizat doamna director.

Am întrebat-o pe doamna director dacă  transportul elevilor se desfășoară în condiții optime. Aceasta ne-a precizat că nu sunt probleme, însă microbuzul este învechit, fiind necesare cheltuieli pentru intreținere.

„Avem microbuz școlar. Copiii din clasele 5-8, secția română la Săcel, vin de la Vidacut. Secția maghiară, clasele 5-8, este la Șoimuşu Mic, copiii vin de la Șoimuşu Mare. De asemenea, mai este și un cătun, care aparține comunei Avrămești, dar fiind mai aproape de Săcel, copiii vin tot la noi.  O problemă minoră ar fi că microbuzul școlar este învechit, e trecut de zece ani. Cheltuim pe mașină, dar este în stare bună.”, ne-a menționat doamna Ibolya Danka.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy