Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Inmormantare, ultima sansa de a aduce un omagiu unei persoane

 

Uneori, oamenii cauta un pretext sa nu mearga la o anumita inmormantare, fiindca stiu ca isi vor umple sufletul de tristete, dar atitudinea nu este cea corecta. La capela, persoana care participa la ceremonie isi va aduce aminte cum a stat ea insasi langa sicriul celui drag, dar trebuie sa intoarca tot ce a primit in acele momente grele. Cand un apartinator pierde pe cineva drag si simte ca a pierdut sensul vietii sale, oamenii care il inconjoara, il imbratiseaza si ii spun cuvinte de imbarbatare ii fac mult bine.

Este esential ca nimeni sa nu fie singur in acele momente dramatice ale vietii sale, cu toate ca dupa sfarsitul ceremoniei ramane inconjurat de familie sa suporte lipsa celui drag.

Pe internet apar multe sfaturi contradictorii legate de modul in care cineva merge la priveghi sau la o inmormantare. Toata lumea stie ca trebuie sa poarte haine inchise la culoare, sa aiba o tinuta decenta (nu blugi rupti, nu fuste mini si nici bluze cu decolteu adanc sau cu spatele gol, indiferent de varsta) si mai ales ca trebuie sa fie cat se poate de serioasa. La un mort nu rade nimeni si daca se fac glume sau sunt motive de ras, fiindca atmosfera trebuie sa fie trista. Discutii mari au avut loc legate de adusul florilor, al jerbelor sau al coroanelor funerare la mort. Multi au iesit si au spus ca mai bine se pun bani in plic si se dau apartinatorilor decat sa se aduca flori care se vestejesc, dar acela este ultimul dar pe care cei care vin la priveghi sau la inmormantare il fac defunctului!

El pleaca si merita toate florile din univers pentru ceea ce a fost, pentru ceea ce a facut si pentru ceea ce a insemnat. Poate ca ar trebui subliniat faptul ca nu este elegant sa se duca flori si coroane funerare din plastic care polueaza atmosfera cand sunt arse, fiindca se fac urate la un moment dat. Florile naturale se usuca, putrezesc si se integreaza in mediu, dar cele artificiale nu.

Cu ce flori sa mergi la priveghi sau inmormantare – funerare.ro este una dintre cele mai interesante teme ale momentului, iar raspunsul oferit de articolul postat pe site-ul firmei de pompe funebre reprezinta un ghid pentru persoanele care aleg sa mearga la inmormantarea rudelor , a vecinilor, a colegilor de serviciu sau a fostilor colegi de scoala si de facultate, oricat ar fi de mare durerea.

Oamenii merg la inmormantarea invatatorului care le-a pus creionul in mana, a batranei de pe strada unde au copilarit, care le spunea povesti si le dadea bomboane. In felul acesta, ei admit ca trecutul nu se mai poate intoarce si ca trebuie sa accepte prezentul si viitorul fara retinere.

Este frumos ca la inmormantare sa se duca o coroana din flori naturale cu un mesaj de imbarbatare pentru familie sau cu un mesaj de multumire adresat defunctului, desi acesta nu il mai poate citi. Dupa cum se poate vedea si din pozele postate pe site-ul firmei Funerare.ro, florile omniprezente la priveghi si la cimitir sunt:

-crizantemele. Atat prin mirosul lor proaspat, cat si prin aspectul lor si prin faptul ca in mod obisnuit infloresc toamna, lumea le asociaza cu moartea. Din ele se pot face aranjamente funerare elegante datorita aspectului lor plin si faptului ca sunt disponibile in mai multe culori.

Prima coroana de pe site-ul firmei de pompe funebre este facuta din crizanteme albe si garoafe rosii. Cele doua culori se impletesc pentru a exprima sentimentele pure ale celui ce aduce coroana, dar si suferinta pe care o simt toti cei prezenti la disparitia unui om valoros. Coroana in forma de lacrima costa 450 de lei, fiind la reducere cu 50 de lei.

-trandafiri albi si crini albi si parfumati. Ambele flori se intrec in frumusete si in parfum. Albul exprima puritatea sentimentelor si pretuirea fata de defunct. In alb exista o noblete care face ca florile albe sa fie adecvate oricarui moment important din existenta unui om: botez, cununie civila, aniversare, logodna, nunta si inmormantare. In cazul persoanelor care nu au fost casatorite si au decedat de tinere, albul este culoarea dominanta. Si coroana din trandafiri albi si crini mari, albi si parfumati este la reducere cu 50 de lei, pretul acesteia fiind 500 de lei.

Coroanele sunt in forma clasica, in forma de lacrima sau in forma de cruce sau de inima.

-trandafiri albi si rosii care exprima si admiratia pentru o viata traita demn, dar si regretul pentru pierderea ei si pentru despartirea definitiva. A treia coroana este in forma de inima, fiind realizata din trandafiri, flori care simbolizeaza frumusetea. Contrastul alb-rosu este ireal de frumos si poate aduce alinarea in sufletele familiei indurerate.

Familia simte mangaiere cand cei care l-au cunoscut pe defunct se prezinta la priveghi si la inmormantare in numar mare, aduc flori si aprind lumanari in memoria lui.

In atelierul florariei firmei prezentate toate coroanele sunt lucrate din cele mai proaspete si frumoase flori cu maxima responsabilitate, astfel incat ele nu cad din aranjament si fiind pe burete umed raman proaspetepana la 2-3 saptamani.

Firma de pompe funebre prezentata mai sus incurajeaza oamenii sa mearga la priveghi si la cimitir ducand coroane din flori naturale frumoase pentru ca este tot ce mai pot face pentru defunct.

Oamenii trebuie sa mearga la inmormantarile celor cu care si-au intersectat destinele in semn de pretuire fata de ei si de solidaritate fata de apartinatori.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.