Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Înșelăciune de 60.000 de lei. Două femei din Odorheiu Secuiesc au semnat contracte în alb cu o instituţie nebancară

Atenţie la documentele pe care le semnaţi, două persoane din municipiul Odorheiu Secuiesc au semnat contracte în alb la reprezentantul unei instituţii non-bancare, iar acum figurează ca beneficiari ai unor împrumuturi de câte 30.000 de lei, potrivit IPJ Harghita.

La data de 13.09.2018, în jurul orei 13:30, Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată de către două localnice, de 27 şi 35 de ani, despre faptul că au fost victimele unor înşelăciuni, cu prejudiciul total de 60.000 de lei.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în urma audierilor şi verificărilor efectuate rezultă că, în cursul lunii aprilie 2018, cele două au semnat contracte în alb la reprezentanta unei instituţii non-bancare, în urma promisiunii că vor beneficia de anumite împrumuturi, fără ca acest lucru să se finalizeze, iar în prezent au primit scrisori prin care au fost informate că datorează câte 30.000 de lei şi că sunt în urmă cu plata ratelor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

În acest context, poliţiştii atrag atenţia asupra riscurilor ce pot rezulta din semnarea unor documente incomplete sau întocmite necorespunzător, precum şi din încrederea necondiţionată acordată unor persoane necunoscute, care nu ezită să profite de naivitatea cetăţenilor de bună-credinţă.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *