Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, informare privind activitatea din anul 2021

Joi, 28 ianuarie, într-un cadru festiv, dar restrâns, colonel Iamandi Dan, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean(IJJ) Harghita a prezentat misiunile și activitățile derulate în anul 2021, de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita.

Rezultatele obţinute în anul 2021 sunt consecinţa adaptării permanente la provocările determinate de evoluţia tot mai accelerată a evenimentelor, la desele modificările ale situaţiilor cărora trebuie să le facem faţă şi pentru rezolvarea cărora cetăţenii aşteaptă un răspuns şi o reacţie adecvată a forţelor de ordine. Prin modernizarea concepţiei de executare a misiunilor, eforturile principale au fost orientate pentru realizarea obiectivului fundamental al instituției, şi anume asigurarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private.
Au fost executate un număr de 18.007 misiuni specifice.

Dintre acestea, IJJ Harghita amintește:
– 635 de misiuni de asigurare a ordinii publice, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Gradul de complexitate a acestora a fost variabil, având în vedere evoluția situației operative în contextul răspândirii pandemiei de Covid-19;
– 11.245 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor montane, Harghita-Băi, Borsec, Băile Tuşnad, Lacu Roşu, pe traseele turistice adiacente acestora şi în staţiunea balneoclimaterică Praid, în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte poliţie-jandarmerie sau prin patrule de jandarmi incluse în sistemul unic de ordine şi siguranţă publică;
– 923 misiuni de pază transport valori, caracter special și de corespondență secretă;
– 552 misiuni de intervenție de salvare-evacuare și intervenție la animale sălbatice;
– 465 misiuni în cooperare (7 cu poliţia, 202 cu ariile protejate, 107 cu organele silvice, 53 cu DSP şi 96 acţiuni cu alte instituţii).

Pe parcursul anului 2021, au fost aplicate un număr de 983 sancţiuni contravenţionale, dintre care 279 amenzi, în valoare totală de 178.150 lei şi 704 avertismente scrise.
Au fost de asemenea constatate, în mod independent, un număr de 14 infracţiuni, fiind întocmite în acest sens actele premergătoare începerii urmăririi penale, care au fost predate în termen la organele judiciare, pentru continuarea cercetărilor.
Pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat (cu poliţia), au fost constatate un număr de 222 infracţiuni.
Au fost executate un număr de 60 de mandate de aducere emise de către instituțiile abilitate, în 8 localităţi, nefiind primite sancţiuni din partea unităţilor care au emis mandatele referitor la modul în care acestea au fost duse la îndeplinire.

Activitatea a fost onorată de prezenţa, în sistem videoconferință, a domnului colonel Traian Mîrza, directorul Direcției Cabinet al Jandarmeriei Române. Dat fiind contextul pandemic, la activitatea de evaluare au fost invitați să participe alături de noi, domnii Marius Țepeluș- subprefect cu atribuții de prefect și Petres Sándor- subprefect din cadrul Instituției Prefectului- Județul Harghita, domnul comisar șef de poliție Iordan Mircea- Ștefan- inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și colonel Cimpoieșu Stelian- inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al Județului Harghita.

Cifrele sunt întotdeauna date seci!
Dar în spatele lor sunt ore, zile și nopți însumate, în care jandarmii harghiteni s-au aflat fie în stradă, fie la posturi de pază, fie în transporturi de valori speciale, în acțiuni preventive și de informare, în intervenții de îndepărtare a urșilor din apropierea zonelor locuite, pe trasee montane, fie implicați în complexitatea și diversitatea misiunilor ce ne revin.
Și toate le-am dus la bun sfârșit, avându-i alături de noi pe cetățeni! Pentru că parteneriatul nostru a fost unul real și bazat pe încredere!
Jandarmii Harghiteni mulţumesc și de această dată cetăţenilor, poate cel mai important factor de echilibru în județul Harghita pe timpul pandemiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.