Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita recrutează viitori pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita recrutează candidați pentru participarea la concursul de admitere, sesiunea martie-aprilie 2021, organizat în cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Tinerii care doresc o carieră militară de salvator se pot înscrie, în perioada 15 februarie-28 februarie 2021, pentru ocuparea celor 300 de locuri disponibile (278 pentru subofițer de pompieri și protecție civilă și 22 pentru specializarea maistru militar auto),  alocate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Recrutarea candidaților din județul Harghita se va realiza la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, strada Borviz, nr. 2, la Serviciul Resurse Umane, unde persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere, zilnic, între 15-28 februarie 2021, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Condițiile legale și criteriile specifice de recrutare, calendarul concursului de admitere, precum și alte informații de interes pot fi consultate pe site-ul Școlii,  pe site-ul IGSU  sau pe site-ul ISU Harghita.

Durata de școlarizare va fi de un an, atât pentru specializarea „maistru militar auto”, cât și pentru cea de „subofițer de pompieri și protecție civilă”.

După susținerea probelor eliminatorii și a testului scris, candidații declarați admiși vor deveni parte a instituției de la care cetăţenii au mari aşteptări şi încredere. Acest început de drum reprezintă, în același timp, o nouă etapă a vieții lor, care le va testa, uneori la limită, cunoștințele, abilitățile și stăpânirea de sine.

Rezultatele Şcolii de subofiţeri s-au reflectat mereu în activitățile ulterioare ale promoţiilor de elevi. Prin munca lor, generațiile de absolvenți au confirmat faptul că această unitate le-a dezvoltat trăsături de personalitate și competenţe profesionale necesare pentru organizarea, desfăşurarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

 

INFORMAȚII BACKGROUND

Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, înființată în anul 1986, este instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri și protecție civilă și a maiștrilor militari auto.

În cele peste trei decenii de activitate, mii de absolvenți au completat echipajele operative ale subunităților din întreaga țară!

Pregătirea se realizează în conformitate cu legislația generală în domeniul educației naționale, prin respectarea actelor normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, cât și a celei specifice Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât absolvenții școlii să poată face față cu succes provocărilor profesionale.

 Mai multe informații aici: www.scoaladepompieri.ro

dolinex


Un comentariu la “Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita recrutează viitori pompieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *