Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Continuă seria întâlnirilor în beneficiul conviețuirii româno-maghiară

  • 𝐿𝑖𝑑𝑒𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑜𝑝𝑖𝑛𝑖𝑒 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑖 𝑎𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑎𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑐𝑒𝑎 𝑑𝑒-𝑎 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑚𝑎𝑠𝑎̆ 𝑟𝑜𝑡𝑢𝑛𝑑𝑎̆

Consiliul Județean Harghita urmărește să colecteze bune practici și să le valorifice într-un cod de conviețuire româno-maghiară care să conducă la dezvoltarea comunității locale multiculturale.
Astfel, în data de 21 noiembrie, la inițiativa consiliului județean, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești, lideri de opinie, în domeniul educației și culturii.
Cultura și educația au fost considerate ca repere și elemente definitorii ale conviețuirii interetnice multiculturale fiind vădit necesară organizarea de evenimente comune care să-i aducă împreună pe membrii celor două comunități.
În urma discuțiilor purtate a rezultat nevoia de continuare a unor astfel de întâlniri și cu reprezentanți ai comunității maghiare precum și realizarea de evenimente comune.
În săptămânile următoare vor continua întâlnirile pe diverse domenii de activitate.
Pentru a sprijini demersul consiliului județean cetățenii sunt rugați să completeze chestionarul privind conviețuirea româno-maghiară până la sfârșitul lunii noiembrie – click AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.