Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Integrarea generației tinere pe piața muncii aduce o schimbare de atitudine

Consiliul Județean Harghita a solicitat stabilirea numărului de posturi, respectiv aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale aparatului de specialitate.

Pe Ordinea de zi a ședinței extraordinare de ieri, 6 octombrie 2020, consilierii au decis asupra avansării unor angajanți, transferului între departamente și anunțarea posturilor pentru debutanți. Consiliul județean dorește să integreze perspectiva și ideile inovatoare ale generației tinere în viața colectivului său de lucru.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a justificat importanța deciziei – Programul de internship al consiliului județean a atins rezultatul dorit. Tinerii au ajuns să cunoască munca la consiliul județean și li s-a părut foarte atractivă. Având în vedere că mulți colegi au atins vârsta de pensionare, putem transforma posturile vacante în poziții pentru debutanți. Acest lucru oferă tinerilor posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă stabil.

Consiliul Județean Harghita este alături și de elevi, luând parte la procesul de integrare a educației digitale în județul Harghita. Hotărârea este bazată pe Planul de acțiune pentru educația digitală a Uniunii Europene, lansat în 2018 de către Comisia Europeană. Izbucnirea pandemiei COVID 19 a impus necesitatea introducerii soluțiilor educaționale de tip online în sistemele educaționale tradiționale, într-o perioadă scurtă de timp. Urmărind recomandările Consiliului Județean Harghita, este necesară implementarea infrastructurii IT în toate regiunile și localitățile județului (atât în școli cât și la domiciliu). Conținutul educațional digital ar trebui să ia în calcul specificitatea locală, să cuprindă toate categoriile de elevi în funcție de posibilitățile fiecăruia, asigurând prin acest mijloc egalitatea de șanse pentru toate mediile sociale. Educația digitală presupune competente digitale, iar Planul de acțiune ar trebui să includă în abordarea sa toate persoanele implicate în educație, cum ar fi: elevi, profesori și părinți. Abordarea integrată este imperios necesară fiind utilă astfel lansarea unor programe care să integreze elementele educației digitale. Hotărârea de principiu a fost adoptată în unanimitate de către consiliu.

În ședința extraordinară s-a luat hotărârea privind majorarea capitalului social al societății Întreținere Drumuri Harghita SRL a Consiliului Județean Harghita. Decizia  s-a raportat la extinderea echipamentului de lucru al companiei. Dezvoltarea se dovedește a fi oportună, întrucât compania poate  executa lucrări la a căror licitație nu au participat investitorii privați. Întreținere Drumuri Harghita SRL lucrează în prezent pentru reabilitarea zonelor afectate de inundații, care au primit despăgubiri din partea statului.

S-a decis, în cadrul acestei ședințe, expertiza tehnică pentru obiectivul de investiții: Refacere podeț pe drumul județean 121G și consolidare apărare de mal cu zid de sprijin. Secțiunea cu o distanță de 100 m este situată pe lângă Râul Cașin.

De asemenea, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor de frecvență, admitere, eliberare a diplomelor, și de  folosire a instrumentelor pe parcursul examenelor, începând cu anul școlar 2020-2021 la Școala Populară de Artă și Meserii a Județului Harghita.

Modificările și transferurile bugetului pe anul 2020 au fost pe ordinea de zi pentru Direcția Generală Administrație Locală, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Harghita, Direcția Programe, Proiecte și Achiziții Publice, Direcția Economică și Direcția Generală Patrimoniu. Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Harghita a raportat faptul că prin câștigarea unui program de sprijin din partea Uniunii Europene s-ar asigura finanțarea nevoilor speciale în perioada pandemiei de coronavirus.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.