Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Intervențiile polițiștiilor harghiteni, în perioada Paștelui Catolic

În cele 3 zile de la sfârşitul săptămânii trecute, în care creştinii catolici şi protestanţi au primit Sfânta Lumină a Învierii, poliţiştii harghiteni au organizat acţiuni specifice de menţinere a unui climat optim de ordine, linişte şi siguranţă publică, în toate domeniile, pe raza întregului judeţ.

foto cu caracter ilustrativ

„Astfel, în această perioadă, în judeţul Harghita nu au fost înregistrate infracţiuni grave comise cu violenţă, din sfera criminalităţii organizate, ori din care să rezulte pierderi de vieţi omeneşti, vătămări corporale grave sau prejudicii însemnate.”, precizează IPJ Harghita.

Una dintre priorităţile de acţiune ale poliţiştilor harghiteni, la fel ca şi a celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, autorităţi publice şi instituţii cu atribuţii în domeniu, a fost în continuare aceea de prevenire a răspândirii COVID-19, manifestată prin activităţi specifice de verificare şi control, în special a operatorilor economici din industria HORECA, a persoanelor aflate în carantină sau în izolare, precum şi a mijloacelor de transport în comun şi a tuturor celorlalte locaţii vulnerabile din acest punct de vedere.

În acest sens nu au fost înregistrate evenimente notabile cu impact negativ asupra sănătăţii populaţiei şi nu au fost constatate fapte de natură penală.

Un alt domeniu prioritar, vizat în mod curent de activităţile specifice poliţieneşti şi implicit în acest interval de timp, a fost acela al circulaţiei pe drumurile publice, sens în care la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni de supraveghere, fluidizare şi control în traficul rutier, pe raza întregului judeţ.

Nici pe această linie nu s-au produs evenimente grave, din care să rezulte vătămări corporale majore sau pierderi de vieţi omeneşti, însă au fost înregistrate două accidente rutiere şi au fost constatate şi alte încălcări ale legislaţiei în domeniu, sens în care au fost întocmite 7 dosare de cercetare penală, privind infracţiuni de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

În ordinea cronologică a înregistrării acestor evenimente, primul a fost un accident rutier provocat de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Târgu Mureş, care, la data de 02 aprilie 2021, în jurul orei 16:10, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 13/A, pe raza localității Ocna de Sus spre Sovata, a derapat şi a părăsit partea carosabilă, situaţie în care o concetăţeană de-a sa în vârstă de 61 de ani, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale pentru îngrijirea cărora a fost transportată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Tot vineri, în jurul orei 23:20, o patrulă intercomunală de siguranţă publică, aflată în exercitarea atribuţiilor pe raza comunei Joseni, a depistat un localnic de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 13/B, având 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, respectiv la data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 01:20, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Gheorgheni, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpaţi din localitate, având 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 07:00, în traficul rutier din municipiul Odorheiu Secuiesc, poliţiştii au depistat un localnic de 41 de ani, care conducea un autoturism, având 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea accident înregistrat weekendul trecut s-a produs duminică, 04 aprilie 2021, în jurul orei 08:30, când, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 12/A, pe direcția Frumoasa – Miercurea Ciuc, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta marcată și semnalizată corespunzător prin panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase, situată în afara satului Nicolești, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a drumului şi s-a răsturnat pe câmp, situaţie în care soţia sa, în vârstă de 41 de ani, a fost rănită uşor.

Tot duminică, în jurul orei 19:45, poliţiştii harghiteni au depistat un bărbat de 31 de ani, din oraşul Vlăhiţa, care conducea un autoturism pe strada Rakos din localitate, fără să fie posesor de permis de conducere şi având 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ceea ce priveşte familia ialomiţeană salvată de poliţişti din nămeţi la început de aprilie, totul a început în urma unui apel prin SNUAU 112, iniţiat de cei în cauză sâmbătă, la ora 15:45.

Prin acest apel, un bărbat de 43 de ani şi soţia sa cu 5 ani mai tânără, familia fiind din judeţul Ialomiţa, au sesizat faptul că au rămas înzăpeziţi cu un autoturism pe D.J. 174/A, pe raza judeţului Suceava, în apropierea comunei Bilbor din judeţul Harghita.

Poliţiştii harghiteni, fiind cel mai aproape de locul indicat, s-au deplasat în zonă, iar în urma colaborării cu poliţiştii suceveni şi cu proprietarii unor utilaje potrivite rezolvării acestei situaţii, autoturismul a fost recuperat, iar cei doi soţi au fost transportaţi, în siguranţă, în comuna Bilbor.

„În acest context, le mulţumim tuturor cetăţenilor de bună credinţă, care înţeleg să respecte prevederile legale în vigoare, dar şi celor care ale să nu rămână nepăsători la necazurile şi la momentele de impas ale semenilor lor.

Poliţiştii vor fi mereu la datorie, aşa cum este normal, moral şi legal, însă parteneriatul cu cetăţenii va aduce întotdeauna un plus de calitate şi de eficienţă eforturilor pe care le facem şi acţiunilor pe care le desfăşurăm pentru climatul de ordine, linişte şi siguranţă, pe care cu toţii ni-l dorim.”,  a transmis IPJ Harghita.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *