Intervențiile pompierilor harghiteni, în ultimele 4 zile ale lunii iulie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 28-31.07.2022, salvatorii harghiteni au gestionat 40 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 34 de solicitări.

Echipajele operative de pompieri au intervenit pentru stingerea a 3 arderi necontrolate de vegetație uscată, resturi de exploatări forestiere, puieți și arbori maturi, specia mesteacăn și molid, din regenerare naturală, în Toplița (zona Melic și str. 1 Decembrie 1918) și Gheorgheni, fiind afectate peste 15 ha, precum și în alte 2 intervenții: o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc și o misiune pentru degajarea unui copac rupt de vântul puternic și căzut pe carosabil (DJ 138A).

sursa foto: ISU Harghita ( incendiu Toplița, zona Melic-Voievodeasa)

Totodată, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc a fost solicitat să intervină, ieri dimineață, în urma unui accident rutier, produs în comuna Dealu, sat Tămașu, pentru extragerea a 2 persoane blocate într-unul din cele 2 autoturisme implicate în eveniment. După deblocarea acestora, ambele persoane (un bărbat și o femeie, de 56, respectiv 75 ani) au refuzat transportul la spital.

 În perioada de referință, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 14 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Băile Tușnad, Ciucsângeorgiu, Sub Cetate (comuna Zetea), Dealu, Sândominic, Hodoșa (comuna Sărmaș) și 2 mesaje privind avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                           

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy