Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IPJ Harghita: Siguranța tinerilor – o componentă importantă a activității polițiștilor

Trei unități de învățământ liceal din Municipiul Miercurea-Ciuc au fost gazda unor activități desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier, la data de 23 septembrie a.c.

Educația rutieră și creșterea gradului de siguranță în școli, au fost principalele teme abordate, fiindu-le distribuite celor aproximativ 110 beneficiari, elevi și cadre didactice, obiecte promoționale realizate în cadrul unui proiect denumit “Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responzabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.
Cu această ocazie a fost prezentat și laboratorul mobil de educație rutieră al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.
Polițiștii de le siguranță școlară au purtat discuții interactive cu tinerii despre prevenirea victimizării minorilor, siguranța în mediul virtual, comportamentul adecvat atât în școli cât și în societate etc.

În paralel polițiștii de la prevenire au desfășurat activități împreună cu specialiști antidrog ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, la operatori economici din localitate, unde tinerii își petrec timpul liber.
Participanților, administratori sau proprietari, le-au fost prelucrate prevederile Legii nr.143/2000 privind comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor de tutun în rândul minorilor.

  • informații și fotografii furnizate de IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.