Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita, bilanț de weekend: 50 de misiuni desfășurate de pompierii militari

În ultimele trei zile, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 50 de intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (47 cazuri SMURD), echipajele de paramedici SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 2 copii și 46 de persoane adulte aflate în dificultate.

„În afara acestor situații, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu, la o misiune de deblocare ușă apartament, în Odorheiu Secuiesc și la un accident rutier, produs vineri seara, pe DJ 126, comuna Lăzarea. Din fericire, nu s-a impus intervenția echipajului de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, conducătorul auto reușind să se autoevacueze din autoturismul implicat în accident. Pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului, prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autovehiculului.

Duminică dimineața, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, pe strada Revoluției din Decembrie, în municipiul Miercurea Ciuc. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul era localizat de către proprietar, fără posibilitate de propagare la celelalte autoturisme parcate în apropiere. În urma incendiului, a ars sistemul de ventilație al mașinii. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu, conductor electric defect. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei pompierilor, bunuri materiale în valoare de 4.000 lei.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita

 În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați pentru a gestiona, în cel mai scurt timp, misiunile de acordare a măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, precum și toate celelalte solicitări primite din partea cetățenilor.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.