Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (8 mai)

9 persoane asistate medical, 1 incendiu și 1 misiune pentru protecția comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de pompierii harghiteni, în ultimele 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, 08 mai a.c., echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc și SVSU Plăieșii de Jos au acționat, în localitatea Imper, comuna Plăieșii de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, cel mai probabil din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta în bucătăria casei, în aproximativ o oră, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi. În urma evenimentului, au ars circa 15 metri pătrați din peretele și tavanul bucătăriei, mobilierul și mașina de spălat vase. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Seara trecută, la ora 21.36, am fost sezizați la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că o conductă de gaze a fost fisurată în urma acroșării de către un autotren, pe strada Beclean din municipiul Odorheiu Secuiesc, la o distanță de aproximativ 5 m de o stație de încărcare combustibil. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor la locul producerii evenimentului. Pe durata intervenţiei strada a fost blocată, iar pompierii au luat măsuri de protecție prin izolarea zonei pe o rază de 400 m. Din fericire, avaria a fost remediată fără incidente de către angajaţii furnizorului de gaz, care au obturat conducta fisurată.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, echipajele SMURD au intervenit la 9 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, persoane aflate în dificultate primind ajutor calificat datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs), în municipiul Toplița.

În continuare, pompierii rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                                 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.