ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele două zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele două zile, echipajele operative de pompieri au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivelul județului Harghita. Astfel, în ultimele 48 de ore, salvatorii harghiteni au gestionat 21 situații de urgență pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate, 21 de persoane fiind asistate medical de către echipajele SMURD.

Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Băile Tușnad, Săcel (sat Vidacut), Zetea (sat Sub Cetate), Miercurea Ciuc, Sândominic.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy