Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele două zile

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea persoanelor reprezintă câteva exemple dintre cele 17 misiuni desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 48 de ore. Astfel, 12 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În afara acestor situații, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților: 1 misiune de asistență persoană blocată într-un apartament, în municipiul Toplița și 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma semnalării unui miros persistent de gaz metan, de către locatarii unui bloc de locuințe din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Cserehat. Până la sosirea echipajelor, trei persoane s-au autoevacuat, iar una dintre acestea a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată și transportată de un echipaj SAJ, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. Pompierii militari au efectuat măsurători ale concentraţiei de gaz, cu aparatura din dotare, detectând prezența gazului metan în casa scării și au procedat la ventilarea acesteia; problema a fost remediată de către echipajul distribuitorului de gaze.

În cursul după-amiezii zilei de marți, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în urma producerii unui accident rutier, fără victime încarcerate, pe DE 578, în Izvoru Mureșului. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la compartimentul motor. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, în aproximativ 30 minute.

Echipajul SMURD a asistat medical un bărbat, în vârstă de 82 ani, care prezenta escoriații la nivelul membrului superior drept, survenite în urma accidentului rutier, ulterior acesta refuzând transportul la spital.

Tot în cursul zilei de marți, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu, unde au salvat o femeie aflată într-o situație de urgență, în propria locuință. Acționând cu echipamentele și accesoriile din dotare, au pătruns în apartament, găsind-o pe proprietară, în vârstă de 69 ani, cu o stare alterată de sănătate. Echipajul SAJ i-a acordat îngrijirile medicale care se impuneau la fața locului, transportând-o ulterior, la Spitalul Municipal Toplița.

În seara aceleiași zile, echipajele Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la podul unei locuințe de pe strada Kossuth Lajos din Odorheiu Secuiesc. Pompierii militari au stins rapid incendiul, împiedicând producerea de pagube materiale.

În dimineața zilei de miercuri, 19 octombrie a.c., acoperișul unui atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Fundoaia, comuna Sărmaș, a fost cuprins de flăcări, în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un cablu electric defect. Apelul care sesiza producerea incendiului a fost primit în dispeceratul ISU“Oltul” Harghita, în jurul orei 05.15, moment în care, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Sărmaș. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 2 mp, existând un risc ridicat de extindere a acestora la întregul atelier. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar incendiul a fost stins în limitele găsite, în mai puțin de o oră.

În continuare, subunitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.     

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.        

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.