Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Elemente de muniție descoperite în primul semestru al acestui an, distruse într-un poligon special amenajat

Miercuri, 19 mai, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a organizat în poligonul special amenajat, din comuna Cârța, o misiune de distrugere a muniţiei asanate în primul semestru al acestui an, de pe teritoriul judeţului Harghita.

sursa foto: ISU Harghita

Pirotehniştii I.S.U. Harghita au fost sprijiniți în această misiune de către echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere și Inspectoratului de Jandarmi Județean, precum şi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cârța, de primarul și viceprimarul localității Cârța.

„Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.
Au fost distruse 54 de elemente de muniţie – 2 bombe de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator pentru bombă de aruncător, 50 grenade de mână ofensive și o carcasă proiectil calibru 122 mm, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Pirotehniştii I.S.U. Harghita reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;
– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *