ISU Harghita: Intervențiile din ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, 22 martie a.c., pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean.

Echipajele SMURD au acționat la 8 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe timpul acestora fiind asistate medical 8 persoane aflate în dificultate. În afara acestor situații,  pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine  2 misiuni de deblocare uși apartament, în municipiul Miercurea Ciuc.

Astfel, pompierii harghiteni din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit, în jurul orei 10:30, pe strada Culmei, din municipiul Miercurea Ciuc, pentru deblocarea unei uși de apartament. Utilizând echipamente și accesorii specifice, pompierii au pătruns în apartament, găsindu-l pe proprietar, în vârstă de 81 de ani în stare de conștiență, dar în imposibilitatea de a se mișca din cauza unor probleme de natura medicală. Paramedicii SMURD i-au acordat bărbatului primul ajutor calificat, acesta rămânând ulterior la domiciliu, în urma refuzului de a fi transportat la spital.

Cea de-a doua misiune de deblocare ușă apartament a fost gestionată tot de către salvatorii din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în această dimineață, pe strada Harghitei, din municipiul Miercurea Ciuc, unde, de această dată o tânără, în vârstă de 22 de ani, a avut nevoie de ajutor pentru a ieși din locunță.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, păstrați întotdeanua un telefon la îndemână, pentru a putea contacta pe cei dragi în caz de nevoie și pentru a putea apela urgent 112, în caz de incendiu ori în cazul în care cădeți în locuiță sau vi se face rău și sunteți în imposibilitatea de a vă mișca.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy