Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Intervențiile din ultimele 24 de ore (9 februarie 2023)

În cursul zilei de ieri, 09 februarie a.c., pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean.

Echipajele SMURD au asistat medical 7 persoane, iar pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii și au gestionat cu promptitudine alte 2 misiuni pentru protecția comunităților: o misiune de deblocare ușă apartament, în orașul Bălan și o misiune pentru degajarea unor elemente de construcție de pe fațada unei clădiri situate pe strada Tudor Vladimirescu, în municipiul Miercurea Ciuc.

Astfel, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendii provocate de coșurile de fum în ultimele 24 de ore, în Toplița și Odorheiu Secuiesc.

Două echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat, ieri dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe de pe strada Dealului din Toplița. Incendiul a fost stins în aproximativ 45 minute. În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de coșul de fum necurățat de funingine, nu s-au înregistrat daune materiale.

Seara trecută, în jurul orei 20.00, echipajele de pompieri ale Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat la un eveniment similar produs la coșul de fum al unei case din municipiu și au stins rapid incendiul, împiedicând producerea de pagube materiale.

Tot pompierii militari de la subunitatea din Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Ulieș, cel mai probabil din cauza unui sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la un perete din lemn aflat în apropierea șemineului, existând riscul extinderii acestora la întreaga locuință. Pompierii militari mobilizați la locul producerii evenimentului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind în aproximativ 40 minute să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia la celelalte camere ale locuinței. În urma evenimentului, au ars circa 2 mp din peretele casei. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Ieri după-amiază, în jurul orei 13.20, un apelant al numărului unic 112 a anunțat producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Zetea. La adresa indicată de apelant, s-au deplasat în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Zetea, cu trei autospeciale de stingere. Forțele de intervenție au reușit să lichideze incendiul, care se manifesta generalizat la o magazie și un grajd cu șură, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, în aproximativ trei ore, împiedicând propagarea acestuia la construcțiile învecinate. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de scântei mecanice provenite de la un fierăstrău mecanic, în urma nerespectării instrucțiunilor de lucru. Din fericire, nu au existat persoane rănite, însă pagubele au fost însemnate: cele două anexe gospodărești, 2 t de furaje și 8 ovine; s-au deteriorat 2 circulare și 2 motoare electrice, un aparat de sudură și alte unelte și scule, bunuri materiale evaluate la peste 65.000 lei. În urma intervenției prompte a pompierilor, s-au salvat bunuri în valoare de aproape 365.000 lei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                          

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.