Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Intervențiile pompierilor în weekend

 

În acest sfârșit de săptămână (17-19.02.2023), pompierii militari harghiteni au gestionat 22 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, astfel că echipajele SMURD au acordat îngrijiri medicale pentru 16  persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 3 incendii, au gestionat cu promptitudine 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma inundării cu fum a etajelor superiare, din cauza coșului de fum înfundat,  la o sală de instruire din comuna Simonești, 1 misiune salvare animale, din comuna Mihăileni, unde pompierii militari au acționat pentru scoaterea din fosa septică a unui câine și 1 intervenție de evacuare a apei, în urma inundațiilor.

Astfel, în curcul zilei de vineri, 17.02.2023, echipajele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Cozmeni, au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnic la acoperișul unei anexe gospodăreaști, din comuna Cozmeni. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o jarul/scântei purtate de vânt si căzute pe materiale combustibile, a fost afectată structura din lemn a acoperișului și 30 de baloți fân de mici dimensiuni.

De asemenea, ieri, 19.02.2023, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și Detașamentul Miercurea Ciuc  au intervenit prompt pentru limitarea efectelor unor incendii produse în municipiul Toplița respectiv Miercurea Ciuc, la coșurile de fum necurășate de funingine. Din fericire, la ambele incendii au ars doar depunerile din interiorul coșurilor de fum.

Reamintim tuturor cetățenilor măsurile de prevenire care trebuie respectate pentru a preveni incendiile cauzate de coșurile de fum: – acestea trebuie reparate și verificate înainte de utilizare; izolate corespunzător față de materialele combustibile din jur și curățate de cel puțin două ori pe an.

Tot în cursul zilei de duminică, în jurul orei 14, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au fost solicitați să intervină, în localitatea Gheorgheni, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale si a topirii zăpezii, la o casă pe de strada Frabricii de Cărămidă. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, era inundtă curtea casei pe o suprafață de cca. 40mp cu adâncimea de 25cm și casa de locuit pe o suprafță de aproximativ 8 mp cu adâncimea de cca. 5 cm. Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din locuință și pentru săparea unui șanț pentru drenarea apei din curte.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •     COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE                                                                                                                 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.