Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Jurnalul operativ al ultimelor două zile

În perioada 31.05-01.06.2022, salvatorii harghiteni au gestionat 18 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 16 solicitări.

Totodată, echipajele operative au intervenit și la 2 misiuni de deblocare/salvare persoane, în municipiul Miercurea Ciuc și orașul Bălan.

Astfel, marți, 31 mai a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit, cu o autospecială de intervenție cu echipamente și accesorii specifice și cu ambulanța SMURD a subunității, pentru salvarea unui bărbat, în jur de 40 ani, în municipiu reședință de județ. După deblocarea ușii apartamentului, pompierii au pătruns în locuință, găsindu-l în stare de inconștiență. Echipajul de paramedici i-a acordat îngrijirile care se impuneau, predându-l ulterior echipajului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Ieri după-amiază, a fost primit un apel care sesiza faptul că o persoană în vârstă de 70 ani s-ar fi putut afla într-o situație de urgență, în propria locuință, din orașul Bălan, întrucât aceasta nu putea fi contactată. La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Bălan, care, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor din dotare, au pătruns în apartament, găsind-o pe proprietară căzută în dormitorul locuinței, conștientă. Echipajul SAJ i-a acordat îngrijirile care se impuneau, ulterior fiind transportată la spital.

Tragem din nou, în acest context, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa persoanelor în etate, adresând cetăţenilor rugămintea de a se implica activ în protejarea vieților părinţilor, bunicilor, prietenilor sau a vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şi care locuiesc singuri.

Astfel, prin vizite sau convorbiri telefonice zilnice se pot preîntâmpina multe evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire, cu pierderea celor dragi.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urs), în localitățile Corbu și Toplița.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

  •  ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.