Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita – Misiunile desfășurate în ultimele două zile

Foto: ISU Harghita

 

Efortul pompierilor militari harghiteni a fost concentrat, în ultimele două zile, pentru gestionarea a 27 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, astfel încât paramedicii SMURD au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat celor 29 de persoane aflate în dificultate, în cazul unui accident rutier, 22 diverse afecțiuni medicale și patru traumatisme.

În cursul zilei de ieri, 19 noiembrie a.c., în jurul orei 12:00, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc a intervenit la un accident rutier, produs pe DN 12A, în zona localității Frumoasa. Paramedicii au asistat medical trei persoane, care acuzau dureri minore și prezentau escoriații, survenite în urma evenimentului rutier. După acordarea primului ajutor calificat la locul intervenției, starea acestora nu a impus transportul la spital.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, pentru perioada 20.11.2020, ora 12.00 – 21.11.2020, ora 17.00 ce vizează ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii, începând din nord-vestul acesteia, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În timpul nopții și al dimineții, în zona joasă se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în întreaga regiune.

Ca urmare a informării primite, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita sunt pregătite să intervină prompt pentru posibilele solicitări din partea cetățenilor aflați în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro. Prin intermediul acestei platforme naționale de pregătire în situații de urgență puteți afla cum trebuie să reacționați în cele mai diverse situații, fiind prezentate într-un mod interactiv ghiduri care fac referire la incendii, inundații, prim ajutor, ger sau viscol, cutremur, precum și alte evenimente care vă pot pune în pericol viața.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.