Izvoarele de apă minerală din Borsec, o comoară nevalorificată și trecută cu vederea

0

Articol disponibil în: Română

borsecÎn Borsec, primarul și comunitatea se luptă pentru a readuce pe harta Europei stațiunea balneo-climaterică. Cu toate acestea, izvoarele de ape minerale din Borsec rămân, în continuare, o resursa extraordinară, neexploatată la adevărata sa valoare. Dacă ești turist și vrei să ajungi la unul din izvoarele din Borsec, ai să fii surprins că trebuie să apelezi la ajutorul localnicilor pentru a le identifica. Nu există indicatoare spre izvoare. Singura metodă de identificare ar fi faptul că sunt incluse în interiorul unor foișoare.

Exista mai mult de 15 izvoare de apă minerală naturală. În plus, pe lângă aceste izvoare, există numeroase foraje care demonstrează potențialul acestor rezerve de apă minerală. Apele minerale naturale Borsec au un conținut echilibrat de minerale, un conținut scăzut de fier, și o concentrație ridicată și stabilă de CO2 natural. Toate aceste caracteristici poziționeaza Borsec-ul ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale.

Ca urmare a participării la diverse expoziții interne și internationale, Borsec a fost recompensat cu peste 25 de medalii. Apele minerale din Borsec au fost caracterizate ca ape mixte bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, hipotone, neferuginoase, respectiv cu un continut neînsemnat de fier. Această diversitate de constituenți chimici naturali conferă apei calități curative deosebite față de alte ape minerale.

 În cura internă izvoarele din Borsec sunt indicate:
– în boli ale tubului digestiv și ale glandelor anexe: gastrite cronice hipo sau normo-acide, dispepsii, enterite usoare, enterocolite, colite de fermentatie.
– în hepatite cronice posthepatitice, afecțiuni ale căilor biliare, sechele dupa intervenții pe căile biliare.
– în boli de nutritie: diabet zaharat de tip II, compensat și echilibrat, gută și diateză urică.
– în boli endocrine: hipertiroidii ușoare.
– în boli ale rinichilor și ale căilor urinare: nefrite cronice fără insuficiență renală, pielite, pielonefrite, cistite cronice, litiazele urinare acide, sechele dupa operații asupra căilor urinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy