Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ca în fiecare an, de „Ora Pământului” Jandarmeria Harghita stinge lumina, dar nu scade vigilența

Ora pamantCa în fiecare an, sâmbătă, 25 martie a.c., între orele 20:30- 21:30 și jandarmii harghiteni vor alege să fie alături de cei care doresc să întindă o mână de ajutor acestui frumos glob albastru.                                                                         

Jandarmii harghiteni se vor alătura astfel inițiatorilor Campaniei ”Ora Pământului” prin reducerea consumului de energie electrică din locuințele proprii și de la locurile de muncă, și, implicit, a poluării. Dar pentru că suntem totuşi o structură operativă, aflată în slujba cetăţenilor, vor fi păstrate în funcţiune aparatele strict necesare în vederea intervenţiei prompte în caz de nevoie.

Campanie unică în istorie, ”Ora Pământului” își propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esențiale funcționării și prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Jandarmeria Română și implicit Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de O.N.G.- uri, diverse instituții publice la plantări arbori sau acțiuni de ecologizare.

           Jandarmeriei Române îi revin prin Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea instituției, atribuții în domeniul protecției mediului înconjurător, al florei și faunei, în responsabilitatea sa aflându-se și zonele care au statut de arie naturală protejată.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.