Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmeria Română-167 de ani

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2017, 167 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

 Sub auspiciul acestei sărbători dragi nouă, vor fi organizate în săptămâna 27 martie a.c.- 3 aprilie a.c., o serie de activități ce vor debuta cu competițiile sportive- minifotbal, tenis de masă, tenis de câmp, bowling și tir- la care sunt invitate să participe instituțiile sistemului național de apărare de la nivelul județului Harghita, organizarea celei de a 6-a ediții a Cupei comandantului la bowling, organizarea unor activități în cooperare cu instituții de învățământ, organizarea „Zilei Veteranilor Unității” la care vor fi invitate să participe cadrele în rezervă și în retragere ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și organizarea celei de a 2-a ediții a Cupei Prietenii Jandarmilor la tir.

Pe data de 3 aprilie 2017 în Sala Amfiteatru a Consiliului Județean Harghita va avea loc ședința festivă dedicată sărbătorii Zilei Jandarmeriei Române, activitățile încheindu-se cu un dineu organizat în cinstea invitațiilor inspectorului șef.

Activitățile au debutat, astăzi 27 martie a.c. cu Festivitatea de deschidere a competițiilor sportive ce se desfășoară sub egida „Cupa Jandarmeriei Române-167 de ani” și cu meciurile de minifotbal, pe terenul de fotbal din municipiul Miercurea Ciuc.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.