Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmeria Română va instala 50 de panouri de informare şi semnalizare turistică în locații montane, din 11 județe

Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului Consolidarea Capacităților Jandarmeriei Române, cofinanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român, activitate care se desfăşoară din anul 2010.

Panourile, care vor fi instalate începând cu luna decembrie, în județele: Argeş, Bihor, Braşov,Caraş-Severin, Harghita, Dâmbovița, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Suceava sunt destinate orientării turiştilor aflaţi în trecere în ariile naturale protejate ale ţării. De asemenea prin intermediul acestora se promovează obiectivele turistice semnificative ale acestor arealuri şi se transmit informații preventiv-educative în scopul protejării florei şi faunei.

Informaţii suplimentare:

La data de 7 septembrie 2010 a fost semnat la Berna, Acordul Cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian, privind implementarea Programului de Cooperare Elvețiano-Român, pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

În conformitate cu semnarea, de către părţile română şi elveţiană, a Acordului de Activitate, la data de 02.01.2013 a început perioada de implementare a proiectului Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române, cu o durată de 3 ani si 3 luni, subsumat secţiunii Fond Tematic Securitate a acordului de mai sus.
Acest proiect beneficiază de un buget în valoare de 1.882.352,94 CHF (1.600.000 CHF contribuţie elveţiană şi 282.352,94 CHF contribuţia României) şi a fost determinat de necesitatea adaptării capacităţilor Jandarmeriei Române la evoluţia constantă a practicilor la nivel european, din punct de vedere al modului de acţiune pe timpul marilor evenimente internaţionale, cât şi în privinţa siguranţei publice în zonele turistice montane, având ca sursă de inspiraţie modelul elveţian de acţiune

Proiectul a fost structurat pe două obiective majore: dezvoltarea capacităţilor Jandarmeriei Române de gestionare a manifestaţiilor publice de amploare şi a manifestărilor sportive de dimensiune internaţională, precum si consolidarea securităţii cetăţenilor şi a mediului înconjurător în zonele montane pentru o dezvoltare turistică durabilă.

 

 

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE

ŞI ASISTENŢĂ RELIGIOASĂ

 
2 comentarii la “Jandarmeria Română va instala 50 de panouri de informare şi semnalizare turistică în locații montane, din 11 județe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.