Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii au intervenit pentru alungarea unor urşi în Băile Tușnad. Cinci apeluri la 112, în ultimele 24 de ore

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita informează că, în ultimele 24  de ore, au fost primite 5 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența unor urși. Toate apelurile au fost făcute din Băile Tușnad.

„Primele patru apeluri au fost făcute într-un interval de aproximativ o oră, începând cu ora 19:38 și terminând cu ora 20:57, și semnalau prezența urșilor în mai multe puncte ale stațiunii. La fiecare apel au fost trimise echipaje de intervenție ale Jandarmeriei și în fiecare caz a fost confirmată prezența fie a unui urs, fie a unei ursoaice cu pui. Ultimul apel a fost făcut la ora 00:16.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

De fiecare dată s-a reușit îndepărtarea animalelor sălbatice înspre pădure, cu toate că mai mulți turiști nu au înțeles menirea mesajelor Ro- Alert și au venit în număr destul de mare în zona unde a fost semnalată prezența urșilor.

De asemenea, au fost situații în care jandarmii au fost sesizați în mod direct, ori s-au autosesizat de prezența animalelor sălbatice și au trecut la îndepărtarea lor. În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, alături de care colaborează, nefiind înregistrate alte evenimente.

„Pe această cale, facem încă o dată apel către cetățeni să înțeleagă că menirea mesajelor Ro- Alert nu este aceea de a-i face să vină într-un număr cât mai mare la locul unde este semnalată prezența urșilor, pentru că astfel își pot pune viața în pericol, îngreunând, totodată, intervenția intervenția instituțiilor abilitate să soluționeze astfel de situații.”, mai menționează purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

IJJ Harghita reamintește oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *