Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii din Miercurea Ciuc au serbat pe 1 noiembrie 29 de ani de la atestarea Inspectoratului

Foto: Jandarmeria Harghita

 

Prima zi a lunii noiembrie este întotdeauna prilej de sărbătoare pentru jandarmii harghiteni. Anul acesta s-au împlinit 29 de ani de la prima atestare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita- U.M. 0586 Miercurea Ciuc.

Ziua de 1 noiembrie 1991 a rămas cu siguranță în istorie, însă colonelul Iamandi Dan se întreabă dacă e istorie și ce s-a scris anii aceștia. Șeful Jandarmeriei din Harghita spune că nu jandarmii hotărăsc dacă vor faptele lor vor vor intra în istoria locală, însă reamintește că ei  sunt cei care zi de zi, oră de oră și minut de minut sunt alături de harghiteni.

Am fost acolo unde a început totul, și aici, în mijlocul vostru, ca parte a acestei comunități, ca oameni, care dintr-o chemare am ales să ne punem în slujba voastră, fără de-a cunoaște neodihna noastră!
Astăzi, alături de voi, suntem parte a acestei lupte care e nedreaptă uneori, dar știm că va veni și ziua în care ne vom întâlni și vom sărbătorii, așa cum se cuvine!
Până atunci însă, aducem un pios omagiu celor care nu mai sunt aici, celor care au purces în a fi slujitori în oastea Domnului!
Iar vouă, dragi camarazi, foști oameni de armă, foști comandanți și actuali jandarmi harghiteni, eu, colonel Iamandi Dan, pentru că sărbătoresc în aceeași zi și 12 ani de comandă, vă urez împreună cu colegii mei un sincer: La mulți ani!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.