Jandarmii harghiteni au dus la bun sfârșit peste 700 de misiuni

0

Articol disponibil în: Română

P (1)În cursul lunii noiembrie, jandarmii harghiteni au executat 704 misiuni pe linia asigurării și menținerii ordinii și siguranței publice, zilnic acționând în medie 60 de jandarmi.

Misiunile au avut ca principale obiective: creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, asigurarea ordinii publice la manifestările de protest cultural- artistice, religioase și sportive, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.

Astfel, la nivelul întregului județ, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a executat 74 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranței publice la manifestări de protest, cultural-artistice, religioase și sportive, 545 misiuni de menținere a ordinii publice, din care 156 misiuni prin patrule de jandarmerie în stațiunile montane, balneoclimaterice și în zona instituțiilor de învățământ și 389 misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Harghita. În baza planurilor de cooperare au fost executate un număr de 75 acțiuni în comun împreună cu alte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, cu organele care gestionează activitatea silvică sau piscicolă, cu executorii judecătorești, etc. și au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.

Pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică, au fost întocmite de către jandarmi acte de sesizare în cazul a 5 infracţiuni cu 6 autori, iar în cadrul misiunilor desfăşurate în sistem integrat cu poliția, au fost constatate 9 infracţiuni cu 8 autori. Au fost aplicate 82 sancţiuni contravenționale, dintre care 51 au fost amenzi în valoare totală de 9.200 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate la Legea 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la Legea 54/2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy