Jandarmii harghiteni, la datorie în acest weekend

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La acest sfârșit de săptămână, jandarmii harghiteni vor fi prezenți zilnic în mijlocul cetățenilor, pentru asigurarea ordinii publice la manifestările cultural-artistice.

Spațiul public nu este o noțiune abstractă, ci este locul unde ieșim fiecare dintre noi pentru a ne petrece timpul liber, spațiul unde ne întâlnim, fiecare dintre noi având în minte distracția, dar și siguranța.

Jandarmii harghiteni vor avea în vedere, în principal, Zilele Municipiului Miercurea Ciuc, Zilele Orașului Borsec, Zilele comunei Sândominic și Festivalul „EgyFeszt” din municipiul Gheorgheni, dar fără a neglija și celelalte linii de muncă, respectiv menținerea ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, misiuni în baza planurilor de cooperare cu alte instituții ale statului în domeniul prevenirii faptelor antisociale în ariile protejate, paza obiectivelor avute în competență, intervenția pentru îndepărtarea animalelor sălbatice din apropierea zonelor locuite.
Totodată, jandarmii  harghiteni vor fi prezenți și în zona de munte a județului. Jjandarmii montani din stațiunile Băile Tușnad, Harghita Băi, Lacu Roșu și Borsec, dar și colegii de la Postul de Jandarmi Stațiune Balneoclimaterică Praid, fiind în măsură să acorde informații utile și sprijin de specialitate turiștilor ce vor fi prezenți pe raza stațiunilor, dar și pe traseele montane ce pleacă din aceste localități.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, Jandarmeria Harghita vă face următoarele recomandări:
– respectați indicațiile forțelor de ordine și ale organizatorilor și evitați implicarea în conflicte de orice natură;
– acordați o atenție deosebită copiilor și persoanelor în vârstă care se pot rătăci cu ușurință în mulțime;
– înainte de a pleca în drumeție informați-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo locală;
– evitați deplasarea după lăsarea întunericului și să nu vă aventurați în zonele pe care nu le cunoașteți sau sunt greu accesibile;
– echipați-vă adecvat anotimpului și dificultății traseului;
– nu uitați! Pădurea este domiciliul stabil al animalelor sălbatice! Nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de ele pentru a le filma sau fotografia.

De asemenea, IJJ Harghita vă recomandă să respectați prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfășurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activități de pe domeniul public ori privat al statului cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului.
În cazul în care sunt martorii săvârșirii unei fapte antisociale sau a apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța persoanelor, cetățenii sunt rugați să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

  • informații furnizate de Biroul de presă al IJJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy