Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii montani în ajutorul turiștilor

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu, au intervenit în două cazuri, pentru a acorda primul- ajutor unor schioare ce au căzut pe pârtia de schi Ciumani.

Prima intervenție a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 12:00, când aflați în serviciu de patrulare, pe pârtia de schi din Ciumani, subofițerii din cadrul postului de jandarmi montan Lacu Roșu au observat o schioare care s-a dezechilibrat și a căzut. Deoarece fetița de 13 ani, din județul Mureș, acuza dureri la nivelul piciorului stâng, jandarmii montani i-au acordat primul-ajutor, după care au coborât-o în condiții de siguranță la baza pârtiei.

Și astăzi, 22 ianuarie a.c., în jurul orei 11:30, aceeași jandarmi montani, au intervenit și i-au acordat primul- ajutor unei schioare de 24 de ani, din județul Harghita, care tot în urma unei căzături, a acuzat dureri la nivelul mâinii stângi.

În ambele cazuri a fost solicitată ambulanța prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cele două schioare fiind preluate și transportate la Spitalul Municipal Gheorgheni pentru efectuarea unor investigații.

În această minivacanță jandarmii din staţiunile montane Harghita Băi, Băile Tușnad, Lacu Roșu și Borsec continuă să se afle la datorie, atât în zona stațiunilor montane, pe traseele turistice, cât și pe pârtiile de schi, fiind pregătiți să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

De menționat este și faptul că jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării de prim- ajutor, atât pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie- Filiala Harghita.

Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:

– menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
– asigură ordinea publică în cazul desfăşurării unor spectacole, concerte, concursuri etc. în zona staţiunilor montane;

– previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
– execută acţiuni în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.