Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii montani, în ajutorul unor turiști care au rămas împotmoliți cu autorulota în apropierea stațiunii Lacu Roșu

Luni, 28 aprilie, aproape de miezul nopții, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au fost solicitați să intervină pentru a acorda sprijin unor turiști care au rămas împotmoliți cu mașina la aproximativ trei kilometri de stațiune.

sursa foto: IJJ Harghita

La ora 23:56, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, o femeie a anunțat dispeceratul IJJ Harghita despre faptul că ea și cu încă o femeie și doi bărbați, au rămas împotmoliți cu o autorulotă pe un drum desfundat și nu mai pot înainta.

Au fost alertați jandarmii montani din cadrul Postului de jandarmi Montan Lacul Roșu, care au plecat în căutarea celor patru turiști. Din datele preliminare oferite de către apelantă nu a reieșit clar unde se aflau, dar în urma discuțiilor purtate cu ea de către șeful de echipaj s-a reușit localizarea lor, fiind găsiți undeva la trei kilometri de stațiunea Lacu Roșu, în apropierea Pârâului Oii. Căutările au fost îngreunate de întuneric, ceață și calitatea slabă a semnalului telefonic.

„S-a încercat mai bine de o oră tractarea autorulotei cu ajutorul autospecialei Duster din dotarea postului, dar drumul greu, plin de noroi ca urmare a precipitațiilor dense din ultima perioadă, nu a permis acest lucru. Astfel că s-a luat decizia ca cei patru adulți să fie transportați în stațiune de către jandarmi, unde să se cazeze peste noapte, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie tractată și autorulota.”, a transmis  IJJ Harghita.

Cei patru nu au necesitat îngrijiri medicale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.