Jandarmii montani la datorie

0

Articol disponibil în: Română

În cursul zilei de duminică, 11 octombrie a.c., în jurul orei 14:58, o patrulă de jandarmerie montană din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Lacu Roșu a surprins în plină acțiune prima zăpadă din această toamnă.
Aflați în misiune de patrulare în zona Stațiunii Lacu Roșu, jandarmii montani au fost martorii primei ninsori din această toamnă și în același timp au acordat sprijin unor turiști aflați în dificultate. Jandarmii montani vor fi prezenți în teren cu scopul de a identifica eventuale probleme ale celor ce se află în zonă și vor ține permanent sub observaţie zonele în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice.
Cu această ocazie jandarmii montani recomandă turiştilor şi persoanelor care intenţionează să se deplaseze în zonă, să aibă echipament adecvat sezonului rece şi zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.
Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:
– menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
– previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
– execută acţiuni independent, sau în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy