Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii montani intervin acolo unde e nevoie

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, au fost solicitați astăzi, 23 ianuarie a.c., în jurul orei 12:30, să acorde sprijin unei fetițe ce s-a lovit de un copac, într-o zonă unde nu e amenajată pârtie de schi.

Pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona stațiunii Harghita Băi, subofițerii din cadrul postului de jandarmi montan au fost solicitați de către un bărbat de 38 de ani, pentru a-i acorda sprijin fiicei de lui 9 ani, din județul Bacău, care în timp ce se dădea pe schiuri s-a izbit de un copac aflat în apropierea parcului de distracții din stațiune, în zona aceea nefiind amenajată pârtie de schi. La fața locului, jandarmii au constatat faptul că, fetița acuza stări de vomă, ca urmare a unei lovituri suferite în zona toracică, iar după acordarea primului-ajutor, au transportat-o în siguranță până într-o zonă de unde să fie preluată de către echipajul de intervenție SMURD solicitat de către aceștia.

Fetița a fost preluată de către colegi și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru efectuarea unor investigații suplimentare.

În această minivacanță, până acum, jandarmii montani din staţiunile Harghita Băi și Lacu Roșu au intervenit în patru cazuri, trei pe pârtia de schi din Ciumani și una în stațiunea Harghita Băi, în trei dintre acestea au fost implicați copii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Continuăm să fim la datorie, atât în zona stațiunilor montane, pe traseele turistice, cât și pe pârtiile de schi, fiind pregătiți să intervenim în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

De menționat este și faptul că jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării de prim- ajutor, atât pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie- Filiala Harghita.

Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:

– menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
– asigură ordinea publică în cazul desfăşurării unor spectacole, concerte, concursuri etc. în zona staţiunilor montane;

– previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
– execută acţiuni în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.