Jobbik cere ambasadorului României să încalce legile Ungariei ?

0

Articol disponibil în: Română

Partidul nationalist Jobbik din Ungaria a cerut Parlamentului ungar să-l convoace pe ambasadorul roman de la Budapesta ca acesta să răspundă la întrebări legate de acțiunile autorităților române împotriva celor câțiva maghiari acuzați de terorism. Jobbik consideră că acțiunile sistemului românesc de urmărire penală sunt „anti-maghiare” și „ilegale”.
Șeful Jobbik, Gabor Vona, a spus că a cerut ca ambasadorul român să fie audiat într-o sesiune comună a Comisiilor de Afaceri Externe și Coeziune Națională din Parlamentul ungar, în legătură cu o „serie de acțiuni politice ilegale anti-maghiare, bazate pe intimidare”, împotriva maghiarilor care trăiesc în România.
Liderul Jobbik se referă de fapt la arestarea liderului Mișcării de Tineret 64 de Comitate din Târgu Secuiesc, Istvan Beke, și a unui complice al acestuia.
Acum, că justiția din România mai dă și rateuri, e ceva ce  am văzut cu toții, dar de aici și până la a convoca un ambasador cu motivul de a-ți oferi date dintr-un dosar penal aflat în derulare este o mare distanță.
Nu știm cum de o persoană atât de incompetentă poate să ajungă să conducă un partid ca Jobbik, dar nicăieri în această lume, nici măcar în Mogadishu, nimeni nu are voie să discute despre dosare aflate în cercetare. De fapt, aceeași lege este și în Ungaria, deci este de neînțeles cum un lider politic din Ungaria ar putea cere unui român, fie el și ambasador, să încalce chiar legile Ungariei.
Slavă domnului că în România nu mai sunt partide extremiste că uite așa se naște un conflict diplomatic internațional. Un incompetent din Ungaria aruncă o prostie pe piață și vine un alt incompetent din România care-i răspunde la fel de prostește.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy