Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Joi, 16 iunie, începe Filmszereda – Festivalul Cinematografic al Ținutului Secuiesc, ediția a VI-a

Viața culturală estivală din Miercurea-Ciuc este deja plină de viață.  Sezonul festivalurilor fiind deschis oficial, am ajuns la momentul în care Filmszereda-Festivalul Cinematografic al Ținutul Secuiesc revine în prim-plan. Festivalul este așteptat în fiecare an de iubitorii filmelor de calitate.

„Evenimentul din acest an aduce o noutate importantă: pe lângă proiecția câtorva dintre filmele premiate ale festivalelor din ultimii doi ani, în această ediție acordăm o importanță deosebită familiilor. Deoarece familia joacă un rol cheie în viața noastră, ne așteptăm ca acest eveniment să fie foarte popular. Toate cele 17 filme incluse în program tratează tematica familiei într-un sens mai larg sau mai restrâns, cu diferitele sale aspecte: relația tată-fiu, mama în căutarea fiicei răpite, străinul într-o comunitate sătească închisă, copilul cu părinți divorțați etc.”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc.

Printre proiecțiile festivalului se vor afla următoarele filme: Râpa (în care unul dintre personaje este interpretat de actorul Levente Orbán, născut în Nicolești), Evacuare, Falling, iar pentru cei care preferă un stil mai lejer, va fi proiectată comedia romantică Așa ești perfect. Iar pentru fanii marilor festivaluri, există și o o ofertă specială, de la  Cannes:  Le discours, La Civil și  The Florida Project.
În cadrul ediției din acest an vor avea loc și premierele a două filme românești:  R.M.N. – regizat de către Cristian Mungiu, respectiv filmul de animație Merge și-așa, în regia lui Valentin Urziceanu. Ambele proiecții vor fi urmate de întâlniri cu publicul. Filmul Loialitate eternă, a cărei premieră a avut loc în urmă cu aproape o săptămână, se află, de asemenea, în programul festivalului. Cei prezenți vor  avea ocazia să discute după proiecție cu regizorul Iványi Marcell și compozitorul Cári Tibor.

„Anul trecut proiecțiile în aer liber s-au dovedit a fi atât de populare, încât ne simțim obligați să ducem și de această dată cinematograful în cartierele din oraș. Puteți să vă pregătiți pătura, scaunul, gustările și răcoritoarele și să decideți dacă doriți să vizionați unul dintre filme în curtea Cetății Mikó, pe zona verde aflată pe Bulevardul Timișoarei, pe terenul de sport din aleea Ciocârliei sau pe pârtia de schi din Șumuleu. Pentru cei mici recomandăm vizionarea desenului animat Kuflik.”, mai transmite  Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Pe lângă filme, vor exista și programe alternative, inclusiv un spectacol de teatru, concert și o sesiune de activități pentru copii în timpul proiecțiilor de seară.

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina de Facebook și site-ul Filmszereda.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.