Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, din nou sub avertizare de vreme rea: Cod Galben de ploi torențiale

Județul Harghita se află până mâine seară sub o nouă avertizare meteo Cod Galben. Sunt anunțate ploi însemnate cantitativ.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
Notă: În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții
În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.