Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, sub Cod Galben de vijelii și grindină. Vremea va deveni deosebit de rece

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă, 9 aprilie, o informare meteo de vreme deosebit de rece, vijelii și grindină în toată țara.
Totodată, două alerte Cod Galben anunță furtuni în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, respectiv ninsori puternice la munte, în peste 20 de județe, inclusiv pe teritoriul județului Harghita. 

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13:00 – 12 aprilie, ora 9:00
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.
Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.
Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13:00 – 9 aprilie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 3;00 – 11 aprilie, ora 9:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: la munte

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.
Notă: În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.