Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, sub Cod portocaliu de ploi abundente

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu de ploi abundente, în intervalul 27 mai, ora 16.00 – 28 mai, ora 21.00.

 În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.
La altitudini de
peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

ANM a emis și o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 27 mai, ora 12.00 – 29 mai, ora 10.00.

În zona munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse care vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25-35 de litri/metru pătrat și pe arii restrâns e40 litri/metru pătrat.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *