Jurnalist interzis la Miercurea Ciuc. A fost sesizat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Asociaţia Presei Sportive din România a înaintat o nouă sesizare Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Asociația noastră a prezentat CNCD situaţia fotografului Halmagyi Zsolt, discriminat de clubul de fotbal FK Csikszereda, care nu i-a permis accesul la stadion, deşi avea acreditare pentru întreg sezonul competiţional 2019-2020. Dl. Zsolt Halmagyi este preşedinte al Asociaţiei Sportfoto Press şi un vechi membru al asociaţiei noastre (APSR), având legitimaţia 034.

Relatăm pe scurt faptele. Înaintea începerii sezonului competiţional de fotbal 2019-2020, dl. Halmagyi Zsolt a solicitat prin e-mail acreditare de fotograf de la FK Csikszereda, echipă care a promovat în Liga 2, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. Cererea a fost aprobată şi i-a fost înmânată acreditarea pentru întreg sezonul competiţional. Pe data de 10 august 2019, dl. Halmagyi Zsolt a ajuns la stadion, la ora 10:30, la meciul inaugural al echipei locale, meciul fiind programat de la ora 11:00. La intrarea către teren a fost întâmpinat de preşedintele clubului FK Csikszereda, Szondi Zoltan, care pe un ton ridicat, în fata ofiţerului de presă Szep Zoltan, l-a insultat pe membrul asociației noastre şi cu un ton imperativ i-a adus la cunoştinţă că nu are ce căuta la stadion, urmând să părăsească imediat incinta. Colegul nostru a arătat acreditarea, moment în care, după cum ne-a relatat dl. Halmagyi Zsolt, preşedintele Szondi Zoltan s-a repezit la ofiţerul de presă, întrebând de ce i s-a emis acea acreditare, cerând să-i fie imediat retrasă.

Fotograful a informat şi observatorul federal despre cele întâmplate şi pentru evitarea unui scandal, ca să nu fie scos în forţă de oamenii de ordine, în cele din urmă a părăsit incinta.

„Considerăm cele întâmplate la Miercurea Ciuc drept un abuz care afectează libertatea presei. Asociaţia Presei Sportive din România este decisă să facă toate demersurile necesare pentru ca astfel de discriminări să nu mai fie posibile, sesizând Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Conform prevederilor din Statutul asociaţiei, este obligaţia noastră să luptăm pentru apărarea drepturilor ziariştilor sportivi, în conformitate cu prevederile Constituţiei şi a legilor în vigoare”, a precizat Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.

Sursa: apsmedia.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy