Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La ce folosesc toate restricțiile impuse pe baza pandemiei

De când a început pandemia, guvernul a inventat și aplicat toate restricțiile posibile, începând de la Stare de Urgență la luatul temperaturii la intrarea în magazine. Cu toate acestea, pandemia nu s-a oprit, ci a evoluat, deci nicio măsură nu a oprit-o.

În aceste condiții, este normal ca oamenii să se întrebe la ce mai sunt utile toate aceste restricții. Răspunsul este unul destul de simplu. Restricțiile impuse oamenilor sunt pentru a salva guvernul, nu oamenii. Măsurile impuse nu stopează pandemia, ci fac ca oamenii să se îmbolnăvească pe rând și să nu aglomereze sistemul de sănătate.

Doar despre asta este vorba. Despre un sistem de sănătate în care guvernul nu vrea să bage bani masiv și care ar intra în colaps dacă ar trebui să trateze prea mulți români deodată. Ritmul cu care evoluează pandemia este frânat cu măsuri, unele aberante, pentru ca guvernul să nu trebuiască să își concentreze toate resursele și să își bage banii în sănătatea românilor.

După cum vedem cu toții, de un an de zile de când a început pandemia, spitalele sunt aceleași, nu s-a cumpărat nici măcar un pat în plus la 100.000 de locuitori, nu s-a investit un leu în tratamentele post-covid, nu au achiziționat măcar câte o cameră barică de județ pentru oxigenoterapie, nici măcar rația de hrană de 15 lei pe zi pentru un bolnav nu au mărit-o. Tot ce se face este să se impună restricții oamenilor ca aceștia să ajungă treptat la spitale. Cum spune în proverb românesc ”boală lungă, moarte sigură”.

Dacă ați înțeles pentru ce sunt aceste restricții care vi se impun e bine să conștientizați faptul că trebuie să vă impuneți singuri și mai multe restricții pentru a nu risca să ajungeți în spitalele din România.

Iosub Robert

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.