Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Asumare la Spitalul din Miercurea-Ciuc: pacienți rechemați pentru investigații în urma unor complicații. Jurământul lui Hipocrate încă mai înseamnă ceva

Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc informează că 14 pacienți care au fost  operați de cataractă senilă în zilele de 12 și 13 ianuarie 2022,  la secția Oftalmologie a spitalului, au dezvoltat endoftalmită (inflamație a cavităților globului ocular).

„După sesizarea problemei la un pacient, au fost rechemați toți care în aceste zile au avut intervenții chirurgicale la oftalmologie. Au fost prelevate probe de la șapte pacienți, la două persoane rezultatul a arătat prezența bacteriei Pseudomonas aeruginosa. Nu este vorba de varianta multirezistentă a bacteriei, varianta identificată este sensibil la mai multe antibiotice. După aflarea rezultatelor s-a început administrarea de antibiotice, și au primit tratamentul necesar.
S-au prelevat probe de pe suprafețele din sala de operație a secției oftalmologie, după care a urmat de dezinfectarea generală a sălii de operație.
După efectuarea acesteia, vineri seara au fost reoperați doi pacienți și sâmbătă au continuat operațiile. O să fie reoperați toți pacienții cu endoftalmită pentru a îndepărta elementele inflamației din ochi și pentru a introduce antibioticul în corpul ocular.”, se precizează într-un comunicat transmis de conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc.

Potrivit reprezentanților spitalului, starea pacienților, în momentul de față, este satisfăcătoare.

„Endoftalmita poate să apară după operațiile de cataractă, chiar și în țările Vest Europene. În acest caz ne-a fost de mare ajutor că spitalul dispune de aparat Vitrectom, cu ajutorul căruia s-au efectuat operațiile la sfârșitul săptămânii, și care oferă cea mai mare șansă de vindecare pentru pacienți. Pe lângă medicii spitalului am apelat și la ajutorul unui medic recunoscut din regiune și vine pentru a oferi sfaturi profesionale și un medic recunoscut din Ungaria.”,  au mai informat reprezentanții spitalului.

Conducerea spitalului investighează detaliile acestui caz. O anchetă a fost demarată și de Direcția de Sănătate Publică Harghita. De asemenea, specialiștii fac tot posibilul pentru vindecarea pacienților, iar opinia publică va fi informată în continuare despre starea lor.

Detalii găsiți și în materialul video atașat mai jos: 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.