Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lăcrămioara Pop, de la Tulgheș este Ambasadoarea județului Harghita la Festivalul Național „Regina Sânzienelor”

Foto: captură video

 

Pe doamna Lăcrămioara Pop și pe soțul dumneaei i-am cunoscut în Tulgheș, într-o dimineață rece de decembrie. Ne-au copleșit căldura lor sufletească, bunătatea și bucuria cu care am fost întâmpinați. Ne-am simțit așa cum se simte oricine vine în ospeție într-o casă de români cu inimă cât Munții Carpați. Bine ați venit în Regatul Sânzienelor, oameni frumoși! – așa o descriu pe harghiteanca noastră organizatorii Festivalului Concurs Național „Regina Sânzienelor”.

Ambasadoare a județului Harghita la Festivalul Național „Regina Sânzienelor” din Bucovina, Suceava, doamna Lăcrămioara Pop se caracterizează cu modestie ca fiind „un bulgăre de țărână frământat în Munții Harghitei”, căruia Dumnezeu i-a hărăzit să se nască la Toplița și care viețuiește la Tulgheș.

Coordonatoarea Ansamblului „Plaiuri Tulgheșene”, doamna Pop cântă la un instrument arhaic, numit „dobă cu strune”, cu care interpretează cântece vechi românești, scoase din lada de zestre a poporului nostru.

Familia Pop este un exemplu de statornicie, vrednicie și patriotism. Suntem onorați și bucuroși că în regatul zânelor bune vin oameni ca dumneavoastră! – declară cu mult entuziasm organizatorii.

 

Regina Sânzienelor®

Clip realizat de Marian Pricope & RawStudio

Dobă cu strune & voce – Lăcrămioara Pop

Fluier – Ștefan Pop

Fond muzical: Ciprian Porumbescu – Baladă pentru vioară și orchestră

Interpretează: Orchestra simfonică a Filarmonicii din Cluj-Napoca

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *